Skip to main content

Rólunk

Alkotói Műhely

Egy laboratórium, ahol bábok, mesék, álmok készülnek.

Ismerd meg a labor munkatársait

Célunk, hogy látogatóink a fikció és valóság egy furcsa ötvözetét tapasztalhassák meg online formában, kiragadva őket a mindennapok szürkületéből, legyenek akár otthon, akár a villamoson vagy a munkahelyükön.

Alexics Rita - laborvezető
laborvezető

Alexics Rita

A PUPPetlaborARTory feltalálója, vezetője. Feltalálás, archiválás, boncolás, újraépítés és újraalkotás.

A PUPPetlaborARTory feltalálója, vezetője és “tulajdonosa”. Hivatásos és elhivatott bábszínészként dolgozik mindennapjaiban a Kolibri Színháznál, ám titkos óráiban, ha teheti, a laborartórium falai közt ötli ki kísérleteit, életet lehellve új kreatúrákba. Vigyázat! Minden, ami itt történik, csak álom, fikció, mese! Laborvezetőnk ezeket a fikciókat, kreálmányokat engedi szabadjára a weben és a nagyvilágban személyesen is.

Feladatköre minden, ami a laborban zajlik: feltalálás, archiválás, boncolás, újraépítés és újraalkotás, marketing, management, kapcsolattartás, játék, mese, szórakoztatás. 

Különös vonzódása van a csontvázakhoz és a mochihoz, szereti  Wilde-ot, Carrol-t, Kahlo-t, Burton-t és Paiva-t. Kedvence a bunraku és a feketeszínház, szeret biciklivel járni, imádja a Wes Anderson filmeket és a kókuszt. Régi vágya, hogy ismét árnyjátékkal foglalkozzon és hogy visszatérjen egyszer Japánba. 

Fűrész Zoltán a szerszámok mestere
a szerszámok mestere

Fűrész Zoltán

Mindent megold, mindent megszerel, mindent összerak.

Laborartóriumunk valóban szétesne az ő segítsége nélkül. Mindent megold, mindent megszerel, mindent összerak. Gyakran ő felel a bonyolultabb mechanikákért kreatúráink szerkezeteiben, testében. De nem csak az “ortopédiai” feladatokat látja el: a komolyabb szépészeti eljárásokban is részt vesz, azaz bábjaink plasztikáit is ő kezeli. Legyen festés, ragasztás vagy szerelés, karban tart mindent, beleértve a díszleteket, kellékeket… olykor még a laborvezetőt is… *De laborhelyi pletykáknak itt most ne adjunk teret! (Ezt meghagyjuk látogatóink fantáziájának. – a szerk.)

A laboron kívül filmes modellezőként dolgozik. Külföldi és hazai produkciókhoz készít járműveket, szobrokat és kellékeket a Prop Factory Studio alkalmazásában. A Seattle Seahawkes-nak szurkol, imádja a chipset és a laborvezetőt.

Marvin

Marvin

Az első szülött kreatúra

Muki

Muki

Kalandor

Rasputin

Notórius hipnotizőr, orosz nekromanta, élőhalott

Don Draconi

Don Draconi

Operaénekes sárkány

Dingidungi

DingiDungi

Nyelvész, irodalomkedvelő

Eloise

Eloise

Elátkozott francia szerelmes

Abelard

Abelard

Elátkozott francia szerelmes

Vetkőzős bábelőadás leánybúcsúra

Pornós Ph. Gyuri

Minden buliban benne van

Cheburashka

Származása, kora, nemi identitása ismeretlen

Kicsi D

Kicsi D (alias Little D)

magányos farkas

vetítőterem

Into the woods

18/01/2022

Muki’s adventure

48 órás bábfilm kihívás

Red Planet

Bábfilm

Hommage a Magritte

A méltán híres belga festő szürreális vízióit izgalmasnak tűnt ötvözni az angol nonsense alakkal, hogy végül kiadjanak egy egészen furcsa elegyet, melyet itt, a LaborARTóriumban kevertünk össze. Fogyasztásra bátran ajánljuk!

Rasputin goes to Milan

Paolo Antonio Simioni kérésére készítettük Fűrész Zoltán-nal ezt a bábot egy előadáshoz, melynek központi alakja "Raszputyin" volt.

Mirabella

Mirabella, bábfilm.