Skip to main content
kb.30-40 perces bábjáték
előadja: Alexics Rita
Színpadra alkalmazta: Szívós Károly (Blattner-díjas) és Alexics Rita
A bábokat tervezte és készítette: Orosz Klaudia (Jászai- és Blattner-díjas), Ősz Lucia
Előadások

Az Éneklő Sárkány

Bábos mesejáték Pom D’Api Az éneklő sárkány c. meséje nyomán a gyerekek részvételével (rövid interaktív játék formájában).

Egy napon titokzatos lakó érkezik a francia bérház legfelső emeletére egy operaénekes sárkány személyében. Idővel az új jövevény teljesen felbolydítja a megszokott rendet: a házat zene, később azonban ricsaj, patália és felfordulás járja át. A lakók megpróbálnak szembeszállni a jövevénnyel: őrületes krumplibombákkal és boros vízi csatával próbálják őt elnémítani, mígnem egy kislány meglepően egyszerűen vet véget a zenebonának. De vajon hogyan?

Mókás meglepetés, szórakoztató  bábelőadás GYEREKEKNEK

 

Az előadás különösebb technikai feltételeket nem igényel. (Világítás, hangosítás nem szükséges.) Legfeljebb egy székre vagy kis asztalra van hozzá szükség, amit a nézősereg körbe vehet. 

Fiatal nézőink székekből, párnákon vagy szőnyegen ülve, de akár még a pázsiton is kényelmesen elhelyezkedve nézhetik ezt az aprócska bábszínházat.  Egy kis varázsszekrényből elevenedik meg előttük a rövidke mese, melynek bonyodalmaiban itt-ott még ők is részt vehetnek. Hallhatnak majd jól ismert melódiákat operákból és sanzonokból, megismerkedhetnek különböző foglalkozású és jellemű figurákkal, mialatt megidézzük a francia életérzést és a klasszikus sárkányos mesék küzdelmeit is. 

KIZÁRÓLAG bátraknak, szórakozni vágyóknak és erős halló idegzetűeknek ajánljuk! 

Ez a bábelőadás több, mint 15 éve létezik. Laborvezetőnk (Alexics Rita) azóta járja vele az országot és egy ízben külföldöt is. Megfordult számos óvodában, céges rendezvényeken, Mikulás ünnepségeken, szülinapi zsúrokon éttermekben, kiskertekben, parkokban, családi otthonokban.

Az éneklő sárkány, Don Draconi bárkihez szívesen ellátogat.

VIGYÁZAT! Magas decibellel érkezik!

Kiemelt rendezvények :

 

  • Kapolcs – Művészetek Völgye

  • Budakeszi KultúrTÉR

  • Kultkikötő – Balaton

  • Millennium Háza – Budapest 

  • Brüsszeli Magyar Ház